zaiavamy-pro-aneksiiu-rehioniv-ukrainy-populisty-uhorshchyny-ta-rumunii-pryvertaiut-do-sebe-uvahu-tsentr-stratehichnykh-komunikatsii

Заявами про анексію регіонів України популісти Угорщини та Румунії привертають до себе увагу - Центр стратегічних комунікацій

 • 26226 переглядiв

Угорські та румунські політики, які зробили заяви про анексію частин України, не є представниками офіційних органів влади своїх країн. Уряди обох країн підтримують територіальну цілісність України.

Заяви радикальних угорських і румунських політиків не мають нічого спільного з офіційними позиціями цих країн. Про це пише Центр стратегічних комунікацій, передає УНН.

Деталі

У контексті заяв ультра-правих політиків з Румунії та Угорщини про анексію західних регіонів України Центр стратегічних комунікацій нагадує, що офіційні позиції урядів цих країн заявили про підтримку територіальної цілісності України.

Заяви Троцкаї і Тірзіу не відображають офіційної позиції Угорщини та Румунії. Це радикальні популістські політики, які в такий спосіб привертають до себе увагу

- йдеться у коментарі Центру стратегічних комунікацій.

У Центрі нагадують, що членство в НАТО, куди входять обидві країни, передбачає безумовну відмову від територіальних претензій до інших країн і підтримку принципу міжнародно визнаних кордонів. І при цьому, членство в НАТО називається єдиною дієвою гарантією безпеки для Румунії та інших європейських країн в умовах, коли росія намагається зруйнувати заснований на повазі до права міжнародний лад.

"Румунія була і буде з Україною, поки вона не переможе рф" - прем'єр Чолаку05.12.23, 13:09

Відхід європейських країн від принципу поваги до територіальної цілісності може призвести до хаосу на всьому континенті. В тому числі існує конфліктний потенціал і між Угорщиною та Румунією.

Маргінальні політики з ЄС даремно сподіваються на крах України. Тим більше, що ставка на такий сценарій несе катастрофічні загрози передусім їх країнам

- додають у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо

28 січня угорський політик Ласло Тороцкаї заявив про територіальні претензії на Закарпаття, у разі якщо Україна зазнає краху. Представник румунської партії AUR Клаудіу Тірзіу заявив, що готовий пожертвувати членством Румунії в НАТО заради анексії українських територій.

Угорщина відкрита до використання бюджету ЄС для пакету допомоги Україні - радник Орбана29.01.24, 13:00

Популярні

Новини по темі

У кремлі анонсували візит путіна до Туреччини в лютому

 • 24164 переглядiв