viiskovi-kndr-v-ukraini-u-nato-prokomentuvaly

Військові КНДР в Україні: у НАТО прокоментували

 • 18741 переглядiв

Наразі в НАТО не можуть підтвердити інформацію щодо участі військ з КНДР у війні в Україні, втім це б означало суттєву ескалацію. Оновлену інформацію про те, чи дійсно Північна Корея підтримує війну рф в Україні, надасть Південна Корея наступного тижня. Про це заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте, передає УНН із посиланням на пресслужбу НАТО. 

Деталі

Рютте розповів, що напередодні обговорював інформацію про ймовірне залучення північнокорейських військ у війні в України в телефонній розмові з президентом Південної Кореї.   Розмова була дуже зосереджена на питанні КНДР. 

Я попросив президента, і він сказав, що я обов'язково це зроблю: надішлю експертів з Республіки Корея для проведення брифінгу в Північноатлантичній раді. Це відбудеться на початку наступного тижня, і тоді ми побачимо, чи дійсно Північна Корея підтримує незаконну війну росії в Україні, чи ні. Якщо це буде так, якщо вони відправлять війська в Україну, це означатиме значну ескалацію. Це було б дійсно важливо, значна ескалація. Тому на даний момент я не можу цього підтвердити

- заявив Рютте.

Також він вказав, що НАТО отримаємо оновлену інформацію з Південної Кореї на початку наступного тижня.

Доповнення 

Президент України Володимир Зеленський 22 жовтня повідомив про підготовку двох бригад по 6 тисяч військових з КНДР у росії. Зеленський закликав світ жорстко відреагувати на це втручання Північної Кореї у війну в Європі.

Прибуття військових із КНДР на військову базу росії в приморському краї вже зафіксоване на відео. Імовірно, це військова частина 44980 127-ї мотострілецької дивізії в селищі сергіївка.

Популярні

Новини по темі

Військові КНДР в Україні: у НАТО прокоментували

 • 18741 переглядiв

На Полтавщині вводять аварійні відключення світла

 • 17827 переглядiв

Сухо та тепло: прогноз погоди на сьогодні

 • 22517 переглядiв

Ляшко розповів про перші звільнення посадовців МСЕК

 • 116129 переглядiв