v-ispanii-fermery-doluchylys-do-protestiv-zablokuvaly-osnovni-trasy

В Іспанії фермери долучились до протестів: заблокували основні траси

 • 27485 переглядiв

Іспанські фермери заблокували тракторами основні автомагістралі на знак протесту проти високих цін, бюрократії та конкуренції з-поза меж ЄС.

У вівторок іспанські фермери перекрили рух на деяких головних автомагістралях країни, приєднавшись до протестів інших європейських країн. Фермери протестують проти високих цін, бюрократії та конкуренції з боку країн, що не входять до ЄС. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

Фермери планували провести акції протесту з четверга, але у вівторок багато протестуючих вийшли на дороги зі своїми тракторами, що призвело до ускладнень руху по всій країні.

У Жироні напередодні дня протесту можна було побачити трактори, які збиралися на плакатах із написом "Без фермерів немає їжі".

"З різними відтінками, в усьому Європейському союзі у нас одні й ті самі проблеми. Сільські жителі ситі по горло", - заявив   віцепрезидент однієї з найбільших фермерських асоціацій Іспанії ASAJA Донасіано Духо.

Як і їхні колеги у Франції, Бельгії, Італії та Португалії, іспанські фермери скаржаться на зростаючий тягар європейської бюрократії, низькі ціни на продукцію і зростаючі витрати.

Вони стверджують, що правила, нав'язані фермерам ЄС для захисту довкілля, роблять їх менш конкурентоспроможними порівняно з колегами з інших регіонів, наприклад, Латинської Америки або Європи, що не входить до ЄС.

Як зазначає Reuters, за останні кілька днів блокади у Франції та Бельгії іноді переростали в запеклі сутички з поліцією.

У Латвії почали протестувати фермери: вимагають негайної заборони імпорту продуктів з рф та білорусі 05.02.24, 17:14

Популярні

Новини по темі