ukenru
ukraina-nablyzhaietsia-do-bezpekovoi-uhody-zi-ssha-zelenskyi

Україна наближається до безпекової угоди зі США - Зеленський

 • 66593 переглядiв

Україна наближається до підписання важливої безпекової угоди зі Сполученими Штатами, яка стане потужним результатом щодо гарантій безпеки поряд з угодами з північними країнами, такими як Швеція та Норвегія, у травні-червні, за словами президента Володимира Зеленського.

Україна наближається до важливої безпекової угоди зі США. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам, передає кореспондент УНН.

У нас вже дев'ять договорів (безпекових - ред.). Ми наближаємося до важливого договору з США й після того, як ми пройдемо Конгрес...Я вважаю, що ми все одно дотиснемо і пройдемо його позитивно. Тоді ми перейдемо до цієї потужної угоди зі США

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що в кожній із двосторонніх угод є підтримка України.

Це не тільки про військову підтримку. Це гуманітарні аспекти, це відновлення, це фінансова підтримка, енергетична

- додав Зеленський.

Зеленський вважає, що у травні Україна буде мати потужний результат щодо гарантій безпек.

Ми наближаємося до того, щоб наші партнери з балтійських країн це зробили. Я думаю, що ми в квітні можемо мати такий результат з однією з країн. Я думаю, що ми можемо мати потужний результат щодо гарантій безпек у травні. У нас є кілька договорів. Я думаю травень-червень ми вийдемо на договори не тільки з США, а вийдемо на договори з північними країнами - Nordic-країни й там потужна підтримка. Ми готуємося до Шведів та Норвегії

 - розповів Зеленський

Доповнення

17 квітня повідомлялося, що керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі США. Учасники обговорили основні елементи майбутнього документа та алгоритм дій відразу після того, як Конгрес США ухвалить рішення про військову допомогу Україні.

Палата представників США 19 квітня провела процедурне голосування за чотири законопроєкти про іноземну допомогу, зокрема й Україні, що дозволяє пізніше винести їх на розгляд Палати.

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що законопроєкт про допомогу Україні від США винесуть на голосування в суботу, 20 квітня ввечері.

Загалом Україна має вже дев'ять підписаних безпекових угод із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.