sud-okupantiv-v-krymu-pozov-do-ukrainy-cherez-enerhetychnu-blokadu-pivostrova

Суд окупантів в Криму задовольнив позов до України через "енергетичну блокаду" півострова

 • 22416 переглядiв

Підконтрольний окупаційній владі арбітражний суд Криму повністю задовольнив позовні вимоги загарбників у справі про відшкодування "заподіяної Україною шкоди внаслідок енергетичної блокади півострова". Про це пише заявив так званий голова Державної ради Криму Володимир Константинов у Telegram, передає УНН.

Деталі 

За підсумками судового розгляду вирішено стягнути з кабінету міністрів України, міністерства енергетики України, національної енергетичної компанії "Укренерго" на користь казни Криму збитки у розмірі 3 трлн 156 млрд 605 млн рублів

- заявив Константинов

Позов був поданий російською владою Криму в березні цього року. Про те, як саме планується стягнути цю суму, Костянтинов не уточнив. Українська влада не визнає рішення підконтрольних рф судів у Криму.  

У Криму понад 950 земельних ділянок планують відібрати на потреби армії рф 31.05.24, 15:42

Довідково

Електроенергія з материкової частини України перестала надходити до анексованого Криму у грудні 2015 року – після пошкодження електроопор у Херсонській області.

До анексії півострова дефіцит електроенергії у Криму покривався за рахунок інших регіонів України.

Нагадаємо

Прокуратура АР Крим та Севастополя заявила, що так званого "заступника міністра економічного розвитку" тимчасово окупованого Криму підозрюють у державній зраді та колабораціонізмі.

Популярні

Новини по темі

Стало відомо, хто представлятиме Італію на Саміті миру

 • 23269 переглядiв