ukenru
stefanchuk-anonsuvav-podiiu-shcho-pidtverdyt-prosuvannia-interesiv-ukrainy-v-konhresi-ssha

Стефанчук анонсував подію, що підтвердить просування інтересів України в Конгресі США

 • 25505 переглядiв

Голова ВР повідомив, що найближчим часом з'явиться новий приклад міжпарламентської співпраці для просування інтересів України в Конгресі США.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час форуму "Україна. Рік 2024" зробив заяву, про те, що найближчим часом ми побачимо приклад міжпарламентської співпраці, що продемонструє просування інтересів України в парламенті США, передає кореспондент УНН.

"Ми не скидаємо з питань наші відносини з Конгресом Сполучених Штатів Америки. Ще раз наголошую, що ми цінуємо двопалатну і двопартійну підтримку, яка в нас сьогодні є. Але ми будемо продовжувати, і найближчим часом, буквально завтра-післязавтра, ви отримаєте новий приклад. Я не хочу спойлерити, але це буде новий приклад спікерської співпраці на рівні того, як треба просувати інтереси України в Конгресі Сполучених Штатів Америки", - сказав Стефанчук на конференції "Україна. Рік 2024".

Нагадаємо

13 лютого Сенат США схвалив законопроект з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Значна частина цих коштів, а саме понад 60 млрд, призначені саме для України. Однак, в Палаті представників цей законопроект немає одностайної підтримки, зокрема, проти нього виступив спікер Палати представників Майк Джонсон.

Без ухвалення Палатою представників законопроект не зможе бути підписаний президентом США і не набуде чинності. Наразі Палата представників на перерві до 28 лютого.