sorom-i-hanba-henkonsul-polshchi-u-lvovi-pereprosyla-v-ukrainy-za-protesty-fermeriv-na-kordoni

"Сором і ганьба": генконсул Польщі у Львові перепросила в України за протести фермерів на кордоні

 • 29598 переглядiв

Генеральний консул Польщі у Львові засудив дії польських фермерів, які заблокували кордон з Україною, і вибачився перед Україною за дії фермерів.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич засудила дії польських фермерів, які блокують кордон та перепросила в України за дії аграріїв. Про це йдеться у її дописі на Facebook, пише УНН.

Деталі 

Польська генконсул зазначила, що вона більше не може мовчати і вдавати, що не бачить дій, "які ганьблять Польщу на польсько-українському кордоні".

Я не можу вдавати, що не бачу цих ганебних дій Польщі на польсько-українському кордоні. Прошу вибачення у вас, дорогі українські друзі. Те, що відбувається, не може бути справою рук моїх співвітчизників

- написала Дзвонкевич.

Вона порівняла нинішню ситуацію з блокадою кордону воюючої країни з подіями Другої світової війни. Тоді росіяни відмовили у посадці літакам союзників з допомогою для Варшави. 

Призведе до втрати робочих місць: польський міністр застерігає від повної блокади кордону України20.02.24, 19:51

А що сьогодні роблять "польські" фермери і транспортники? Я не вірю, що вони поляки... Справжній поляк ніколи не вдарить ножем у спину сусіда, який бореться за свободу. Справа не у вимогах, а у формі протесту. Сором і ганьба. Прошу вибачення у воюючої України, вибачте

- заявила генеральна консулка Польщі у Львові

Свій допис генконсул ілюструвала картиною української художниці, яку вона отримала від неї як вдячність за надану поляками допомоги українцям після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

За її словами, картина символічно представляє сестер в обіймах - Україну і Польщу.

Нагадаємо

Польські та українські урядовці провели екстрені переговори для вирішення суперечки щодо блокування прикордонних переходів, спричиненого протестами польських фермерів проти імпорту продовольства з України.

Варшава не виключає подальших обмежень на український експорт21.02.24, 12:03

Популярні

Новини по темі

Помер борець за незалежність України Степан Хмара

 • 23210 переглядiв