rumuniia-vysylaie-rosiiskoho-dyplomata-za-diialnist-yaka-superechyt-videnskii-konventsii

Румунія висилає російського дипломата за діяльність, яка суперечить Віденській конвенції

 • 19233 переглядiв

Румунія вислала російського дипломата за діяльність, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини, а росія ж пообіцяла дати "адекватну відповідь"

МЗС Румунії оголосило персоною нон ґрата дипломата посольства росії в Бухаресті, через те, що він здійснював діяльність, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини. У свою чергу росія відповіла, що  "дасть адекватну відповідь". Про це УНН пише з посиланням на Romania journal.

Деталі

Міністерство закордонних справ Румунії проінформувало, що румунська влада прийняла рішення оголосити персоною нон ґрата дипломата посольства російської федерації в Бухаресті за діяльність, яка суперечить положенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року. Його ім’я не розголошується.

Ці елементи були доведені до відома російської сторони 24 травня 2024 року згідно з розпорядженням міністра закордонних справ Люмініци Одобеску

- повідомили у МЗС Румунії.

Інформацію передали тимчасовому повіреному у справах при посольстві рф у Бухаресті. мзс росії відреагувало, заявивши, що "дасть адекватну відповідь".

Нагадаємо

Румунія розгляне можливість постачання Україні одного з своїх комплексів протиповітряної оборони Patriot для захисту від російських повітряних атак, заявив президент Клаус Йоханніс після зустрічі з президентом США Джо Байденом.

У Румунії заарештували підозрюваного у шпигунстві на користь рф: фотографував військову техніку поблизу кордону з Україною24.05.24, 13:45

Популярні

Новини по темі

Під час реформи Генштабу його штат планують зменшити на 60%

 • 18844 переглядiв

У Харкові пролунав вибух - мер

 • 15204 переглядiв

Суд ООН зобов'язав Ізраїль припинити операцію у Рафаху

 • 15781 переглядiв

Наступного року саміт НАТО відбудеться в Гаазі

 • 14999 переглядiв