rosiiany-ponad-tysiachu-raziv-zastosuvaly-khimichnu-zbroiu-proty-syl-oborony

росіяни понад тисячу разів застосували хімічну зброю проти Сил оборони

 • 20518 переглядiв

За даними українських військових, російські війська застосували сльозогінний газ та іншу хімічну зброю проти українських військ понад 1 000 разів.

Окупаційні війська рф вже 1068 разів застосували хімічну зброю проти Сил оборони України. про це заявили у Генеральному штабі ЗСУ, пише УНН.

Деталі 

Мобільними групами та іншими підрозділами угруповання сил і засобів підтримки зафіксовано 1068 фактів застосування російською федерацією іритантів сльозогінної дії, які споряджені отруйними хімічними речовинами, забороненими для ведення війни (бойових дій) пунктом 5 статті 1 Конвенції про хімічну зброю

- резюмували в Генштабі.

Рашисти планують застосувати хімічну зброю проти ЗСУ на лівобережжі Херсонщині - ЗМІ25.01.24, 07:30

У відомстві додають, що лише за останній місяць було зафіксовано 250 таких випадків. Зокрема, 244 випадки застосування ВОГ, 1 випадок застосування газу та 5 випадків застосування інших боєприпасів з хімічною речовиною. 

Доповнення

Підрозділи РХБ розвідки здійснюють відбір проб ґрунту, рослинності, уламків боєприпасів та направляють їх для проведення аналізів.

У рамках відкритого кримінального провадження задокументовані випадки застосування небезпечних хімічних речовин надаються до слідчих органів для проведення слідчих дій.

Нагадаємо

Минулого місяця командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що росіяни застосували скиди з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною.

росія в ЗМІ поширює дезінформацію про знищення хімічної зброї, поки її військові продовжують використовувати її в Україні22.02.24, 11:30

Популярні

Новини по темі