radnyk-prezydenta-ssha-zaplanovano-pomistyty-vynyshchuvachi-f-16-v-ukraini

Радник президента США: заплановано помістити винищувачі F-16 в Україні

 • 51322 переглядiв

За словами Джейка Саллівана, радника президента США з питань національної безпеки, план полягає в тому, щоб розмістити винищувачі F-16 в Україні, і допомога Україні набути цієї спроможності підкріплено у межах двосторонньої безпекової угоди між США та Україною.

План полягає в тому, щоб розмістити винищувачі F-16 в Україні, і допомога Україні набути цієї спроможності підкріплено у межах двосторонньої безпекової угоди між США та Україною. Про це в інтерв'ю PBS сказав радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, пише УНН.

Салліван відповів на слова інтерв'юера, що "Україна публічно припустила, що F-16, які вони почнуть використовувати найближчим часом, будуть базуватися за межами України, і чи це є планом - розміщення F-16 у країні НАТО".

"План полягає у тому, щоб помістити F-16 в Україні. І двостороння безпекова угода, яку підписали президент (Байден - ред.) і президент Зеленський, підкріпила цей пункт: ми хочемо допомогти Україні мати цю спроможність. Це має бути спроможність, яка базується в Україні".

- сказав Салліван.

Спочатку буде, як мінімум ланка F-16 - начальник авіації09.06.24, 18:17

Популярні

Новини по темі

"Укрзалізниця" запускає додаткові поїзди до Одеси

 • 10985 переглядiв