putin-pryhrozyv-pivdennii-korei-cherez-mozhlyve-postachannia-zbroi-ukraini

путін пригрозив Південній Кореї через можливе постачання зброї Україні

 • 64112 переглядiв

путін застеріг Південну Корею від поставок летальної зброї Україні, назвавши це "великою помилкою", яка спричинить за собою наслідки.

Президент росії володимир путін у четвер, 20 червня, попередив Південну Корею, що відправлення летальної зброї в Україну було б "великою помилкою". Раніше Сеул повідомив, що розгляне можливість озброєння Києва. Про це УНН повідомляє із посиланням на Politico. 

"Якщо Південна Корея поставить зброю Україні, відповідь їй не сподобається. Я сподіваюся, що вони цього не зроблять, це буде великою помилкою", - сказав путін на прес-конференції у В'єтнамі, де він перебуває з дводенним державним візитом. 

Його слова пролунали після того, як Сеул заявив, що розгляне можливість  постачання зброї в Україну у відповідь на підписання росією і Північною Кореєю пакту про взаємну оборону в середу, 19 червня.

Доповнення

Досі Південна Корея надавала Києву тільки нелетальну допомогу. Відповідно до закону про зовнішню торгівлю, країна не може експортувати зброю, окрім як у "мирних цілях".

Як зазначає видання, якщо Сеул поставить Києву зброю безпосередньо, це стане радикальною зміною в багаторічній політиці країни, згідно з якою вона експортує зброю тільки в мирний час - хоча її боєприпаси потрапляли в Україну через треті країни, такі як США.

Популярні

Новини по темі

Посли G7 привітали ухвалення закону про реформування БЕБ

 • 28986 переглядiв

Армія рф з ночі обстріляла два райони Харківщини

 • 21036 переглядiв

В Україні переважно суха погода і до 30° тепла - синоптики

 • 13146 переглядiв