prezydent-palestynskoi-avtonomii-pryvitav-plan-peremyria-u-hazi

Президент Палестинської автономії привітав план перемир'я у Газі

 • 22654 переглядiв

Президент Палестинської автономії Махмуд Аббас привітав резолюцію Ради Безпеки ООН, яка підтримує запропонований США план припинення вогню в Газі.

Президент Палестини Махмуд Аббас у вівторок привітав резолюцію США на підтримку плану припинення вогню в Газі, яку підтримала Рада безпеки ООН. Про це передає УНН із посиланням на France24.

Деталі

Президент Палестинської автономії Махмуд Аббас привітав голосування Ради Безпеки ООН щодо плану перемир'я в секторі Газа, назвавши його кроком у правильному напрямку. Рада Безпеки ООН схвалила проект резолюції США, який підтримує оголошений Джо Байденом план припинення вогню в Газі, і пропонує ХАМАС прийняти його.

Папа Римський закликав Ізраїль і ХАМАС терміново домовитися про припинення вогню10.06.24, 13:32

У тексті заклик до того, щоб "обидві сторони" - Ізраїль та представництво Палестини, ХАМАС – "повністю виконали умови плану без зволікань і без умов". Проект ухвалили 14 голосами "за", росія утрималася.

Доповнення

У вівторок Йорданія приймає саміт, присвячений невідкладній гуманітарній допомозі палестинцям, які потерпають від більш ніж восьмимісячної руйнівної війни в Газі, де Організація Об'єднаних Націй попереджає про голод, що насувається.

Блінкен в Єгипті проведе переговори щодо пропозиції США про припинення вогню в Газі10.06.24, 12:42

Щонайменше 37 120 палестинців було вбито і 84 494 поранено в ході війни Ізраїлю в Газі, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я території, яким керує ХАМАС. За ізраїльськими даними, в результаті нападів, здійснених під керівництвом ХАМАС 7 жовтня, було вбито близько 1170 осіб, 250 осіб було взято в заручники, з яких близько 120 залишаються в Газі. Багато з них були оголошені ізраїльською владою мертвими.

ХАМАС не погодився з планом Байдена щодо припинення вогню в Газі – Блінкен10.06.24, 19:23

Популярні

Новини по темі

Готували ракетний удар по "Мотор Січі": затримано агентів фсб

 • 24238 переглядiв