Фаріон поновили на посаді у Львівській політехніці за рішенням суду

Фаріон поновили на посаді у Львівській політехніці за рішенням суду

Київ  •  УНН

11 червня 2024, 07:37  •  20091 перегляди

Read in English

Колишній народний депутат Ірина Фаріон була офіційно відновлена на посаді професора Львівської політехніки за рішенням суду, і вона отримає 123 927 гривень як компенсацію за час вимушеного прогулу.

Колишня народна депутатка Ірина Фаріон офіційно поновлена на посаді в Львівській політехніці після скасування попереднього наказу про звільнення, про що вона сама повідомила у соцмережах 10 червня, пише УНН.

Деталі

"Іду коридорами... Львівської політехніки. Щойно поновлена відповідно до рішення суду", - сказала Фаріон в оприлюдненому у Telegram відео.

Таакож Фаріон оприлюднила копію наказу про поновлення на посаді професора кафедри української мови у Львівській політехніці з 24 листопада 2023 року за підписом ректора університету Юрія Бобала.

Зі спеціального фонду, згідно з наказом, їй мають виплатити 123 927 грн зарплати за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо

У листопаді 2023 року Ірину Фаріон звільнили зі Львівської політехніки.

Тоді у Львові студенти вийшли на мітинг з вимогою звільнити мовознавицю Ірину Фаріон з університету на тлі кількох гучних скандалів за її участю. А Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.

Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професора кафедри української мови у Львівській політехніці.