pivdenna-koreia-ta-ssha-biut-tryvohu-cherez-zviazky-pivnichnoi-korei-ta-rosii-pered-vizytom-putina

Південна Корея та США б’ють тривогу через зв’язки Північної Кореї та Росії перед візитом Путіна

 • 57340 переглядiв

Можливий майбутній візит очільника Кремля Володимира Путіна до Північної Кореї може поглибити військові зв’язки між двома країнами в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, попередили в п’ятницю офіційні особи Південної Кореї та Сполучених Штатів. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За словами міністерства закордонних справ Сеула, віце-міністр закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг Кюн під час екстреної телефонної розмови із заступником держсекретаря США Куртом Кемпбеллом заявив, що візит Путіна не повинен призвести до розширення військової співпраці між Пхеньяном і Москвою в порушення резолюцій.

Повторюючи занепокоєння Кіма, Кемпбелл пообіцяв продовжувати співпрацю для подолання потенційної регіональної нестабільності та викликів, спричинених поїздкою.

Уважно стежачи за відповідними подіями, обидві сторони погодилися рішуче відповісти шляхом тісної співпраці на провокації Північної Кореї проти Південної Кореї та дії, які посилюють напруженість у регіоні

йдеться в заяві міністерства.

У середу високопоставлений чиновник офісу президента Сеула заявив, що Путін, як очікується, відвідає Північну Корею "найближчими днями".

Південна Корея відновлює військову діяльність уздовж демаркаційної лінії з КНДР04.06.24, 12:39

Популярні

Новини по темі

Сиріла Рамафосу переобрали президентом ПАР

 • 34174 переглядiв

Євросоюз націлився виготовляти 2,5 млн снарядів щороку

 • 57316 переглядiв