pered-samitom-nato-zelenskyi-vidvidaie-varshavu-dlia-zustrichi-z-tuskom

Перед самітом НАТО: Зеленський відвідає Варшаву для зустрічі з Туском

 • 25259 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський відвідає Варшаву, де зустрінеться з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском перед майбутнім самітом НАТО, щоб обговорити питання оборони України та шлях до членства в ЄС і НАТО.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск і президент України Володимир Зеленський зустрінуться у Варшаві до липневого саміту НАТО. Пише УНН із посиланням на сторінку польського прем’єра у мережі Х.

Деталі

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні президент України Володимир Зеленський приїде до Польщі. Це підтвердив прем'єр-міністр Дональд Туск.

Європейський Союз зрозумів те, що поляки знають від початку цієї війни: захист України - це захист Європи. Ми домовилися з президентом Зеленським про виступ у Варшаві ще до саміту НАТО. 

– ідеться на Х-сторінці глави уряду Польщі.

Доповнення

У четвер, 27 червня, у Брюсселі Європейський Союз і Україна підписали угоду про гарантії безпеки. Документ підписали президент Зеленський і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

Нагадаємо

Зеленський хоче обговорити з лідерами ЄС наступні кроки на шляху до членства, вказує на терміновість обіцяної військової допомоги.

Популярні

Новини по темі