orhanizovuvav-zakhody-na-pidtrymku-rosiiskoho-vtorhnennia-v-ukrainu-na-kharkivshchyni-oholosheno-pidozru-posibnyku-okupantiv

Організовував заходи на підтримку російського вторгнення в Україну: на Харківщині оголошено підозру посібнику окупантів

 • 21491 переглядiв

У Балаклії Харківської області місцевий мешканець співпрацював з російськими представниками під час окупації та організовував масові заходи на підтримку росії, і тепер йому повідомлено про підозру у співпраці з окупантами.

Під час захоплення силами зс рф м. Балаклія у Харківській області, місцевий житель пішов на співпрацю з представниками російських загарбників, та зайняв посаду так званого "директора Балаклейского дома культуры": на цьому поприщі зрадник організовував масові заходи на підтримку російської федерації. Наразі йому заочно повідомлено про підозру, але зрадник переховується від українського слідства на території держави-агресора.

Про це передає УНН із посиланням на телеграм-канал Харківської прокуратури.

Деталі

Прокуратура оголосила підозру колаборанту, який організовував у Балаклії заходи на підтримку окупантів 

 - ідеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що під час захоплення м. Балаклія місцевий житель, який до повномасштабного вторгнення працював технічним співробітником у будинку культури, пішов на співпрацю з представниками рф, - добровільно зайняв посаду "директора Балаклейского дома культуры".

Зазначається, що колаборант організовував культурно-масові заходи, під час яких звучали гасла на підтримку "СВО" та російської федерації.

Зокрема, 27 серпня 2022 року він організував, забезпечив усією технікою та особисто брав участь в урочистостях з нагоди святкування річниці заснування міста, на яких представники російської "адміністрації" публічно закликали до підтримки окупації Балаклії військами рф. Також у цей день проводився авто-, мото- та велопробіг з використанням символіки рф.

Очолював фейкове "лесное хозяйство" на базі українського підприємства: засуджено колаборанта, який "хозяйнював" в окупованому Куп’янську31.01.24, 14:44

Згідно з офіційною інформацією, поплічник російських загарбників зараз переховується від українського слідства на території рф, але вирішується питання щодо оголошення його у розшук. 

Щодо підозри фігуранту, за інформацією прокуратури, санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо

Троє зрадників, які воювали на боці росії на східному фронті, в тому числі снайпер і рецидивіст з російського батальйону "Штурм-З", були засуджені до 15 років позбавлення волі за державну зраду та участь у терористичній діяльності.

Також УНН повідомляв, що у Херсоні затримали колаборантку, яка примусова паспортизувала місцевих "пільговиків", коли місто було контрольоване військами рф.

Популярні

Новини по темі