netaniahu-vystupyt-u-konhresi-ssha-24-lypnia-rozpovist-pravdu-pro-viinu-v-hazi

Нетаньягу виступить у Конгресі США 24 липня: розповість "правду" про війну в Газі

 • 20778 переглядiв

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що "розповість правду" про війну проти ХАМАС у секторі Газа під час виступу перед Конгресом США 24 липня під час свого візиту до Вашингтона. Про це пише Reuters із посиланням на лідерів республіканців, передає УНН.

Деталі

Як йдеться в заяві спікера Палати представників Майка Джонсона і лідера сенатської меншості Мітча Макконнелла, Нетаньягу виступить на спільному засіданні Палати представників і Сенату.

"Я дуже радий, що мені випала честь представляти Ізраїль в обох палатах Конгресу і донести правду про нашу справедливу війну проти тих, хто прагне нас знищити, до представників американського народу і всього світу", - заявив Нетаньягу.

Візит Нетаньягу відбувається на тлі напружених стосунків між ним і президентом США Джо Байденом, який підтримував ізраїльську кампанію в Газі, але останнім часом критичніше ставиться до її тактики і відмовляється від постачання деякого озброєння.

Незрозуміло, чи зустрінеться Нетаньягу з Байденом під час свого візиту до США.

Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну операцію проти ХАМАС в містечку біженців в Газі05.06.24, 18:12

Доповнення

Підтримка Байденом Ізраїлю стала політичною проблемою для президента напередодні листопадових виборів. Деякі демократи і виборці обурюються з приводу загибелі тисяч мирних жителів у Газі.

Республіканці також критикують Байдена за його позицію щодо війни, кажучи, що він робить недостатньо, щоб допомогти Ізраїлю.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер в окремій заяві повідомив, що він приєднався до запрошення Нетаньягу.

"У мене є явні і глибокі розбіжності з прем'єр-міністром, які я висловлював як приватно, так і публічно, і буду продовжувати це робити. Але оскільки відносини Америки з Ізраїлем непорушні і виходять за рамки однієї людини або прем'єр-міністра, я приєднався до прохання про його виступ", - сказав Шумер.

Ізраїль завдав авіаудару по базі ХАМАС в школі ООН в Газі, загинули 27 людей06.06.24, 05:08

Популярні

Новини по темі

Окупанти 434 рази вдарили по Запорізькій області

 • 24789 переглядiв

Повітряні Сили збили 48 ударних БПЛА

 • 38208 переглядiв