navodyla-rakety-na-5-oblastei-ukrainy-zatrymano-simeinu-paru-ahentiv-fsb

Наводила ракети на 5 областей України: затримано "сімейну пару" агентів фсб

 • 17165 переглядiв

Правоохоронці затримали двох агентів російського фсб, які коригували повітряні удари по Донецькій, Київській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській областях. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ.

Деталі

Затримано 27-річного рецидивіста, колишнього наркоторгівця з Краматорська, а також його 34-річну співмешканку.

Разом вони шукали швидкий заробіток у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник фсб і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За його вказівкою агенти їздили по регіонах як "сімейна пара", збираючи координати для ракетно-бомбових та дронових атак рф.

Крім того, під час повітряних ударів росіян вони мали відслідкувати геолокації ППО, а у разі "прильотів" – уточнювати їхні наслідки.

Як встановило розслідування, при переїздах у різні міста України агенти орендували квартири з видом на потенційні цілі. Після заселення - встановлювали у вікнах помешкань мобільні телефони з додатковими засобами живлення, які в онлайн-режимі транслювали зображення для росіян.

На Харківщини місцевого, який за завданням фсб шпигував за українськими військовими, підозрюють у держзраді17.10.24, 10:53

Правоохоронці затримали їх за місцем проживання у Краматорську, куди вони повернулися, щоб продовжити роботу на рф. Також у ході спецоперації вилучено всі мобільні телефони, які фігуранти встановлювали у "спостережних пунктах" у різних областях України.

Агентам рф повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Дніпрі затримали подружжя, яке шпигувало за ППО та вчиняло диверсії на замовлення рф 02.10.24, 14:14

Популярні

Новини по темі

У Києві тепло з'явилось в понад 1000 будівлях соціальної сфери

 • 16592 переглядiв