ukenru
konferentsiia-z-pidtrymky-ukrainy-u-paryzhi-duda-pidbyv-pidsumky

Конференція з підтримки України у Парижі: Дуда підбив підсумки

 • 29467 переглядiв

Президент Польщі повідомив про відсутність консенсусу у європейських лідерів щодо введення військ в Україну, втім є пропозиція підготувати значну партію боєприпасів, щоб допомогти Україні.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що серед європейських лідерів немає згоди щодо відправлення в Україну. Про це він розповів після конференція європейських лідерів у Парижі. Однак заявив, що є пропозиція щодо підготовки  суттєвого постачання боєприпасів для України, передає Радіо Свобода, пише УНН

Деталі 

За словами Дуди, найгарячішою була дискусія навколо того, чи вводити війська в Україну, і в цьому питанні, за його словами, не було  "абсолютного порозуміння". 

"Думки є різні, загалом таких рішень немає і я хочу це підкреслити. Натомість якщо мова йде про не мілітарну допомогу, наприклад, у розмінуванні чи допомога в охороні кордону, то на такі пропозиції учасники дискусії були відкриті", – зазначив президент Дуда.

Дуда також висловив сподівання, що "найближчим часом Захід спільними силами зможе підготувати суттєве постачання боєприпасів для України". 

"Була подана одна дуже конкретна пропозиція, деталей я розголошувати не можу, але очевидно, це є те, що Україні дуже потрібно, це те, про що говорив останнім часом президент Зеленський. І тут є дуже конкретна відповідь з боку європейських лідерів і не тільки європейських, бо були також представники Канади в США. Маю надію, що найближчим часом це вдасться матеріалізувати і Україна таку допомогу у вигляді боєприпасів отримає", – заявив президент Польщі.

Доповнення 

Президент Франції Еммануель Макрон після завершення конференції з підтримки України, яка відбулася в Парижі, заявив, що немає конкретних планів відправити західні сили в Україну, але цього не можна виключати. 

Також, він повідомив, що західні союзники України створили коаліцію з постачання далекобійного озброєння.