kanada-vydilyt-ponad-56-mln-dolariv-na-initsiatyvu-nimechchyny-z-poshuku-ppo-dlia-ukrainy

Канада виділить понад 56 млн доларів на ініціативу Німеччини з пошуку ППО для України

 • 30932 переглядiв

Міністр оборони Канади Білл Блер оголосив, що Канада виділить понад 56 млн доларів на ініціативу Німеччини з пошуку та постачання Україні систем ППО. Про це Блер, якого цитує пресслужба уряду Канади, заявив за підсумками зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, передає УНН.

Деталі

Як повідомив Блер, Канада виділить 56 млн доларів на ініціативу Німеччини з пошуку та постачання Україні систем протиповітряної оборони.

Ці системи допоможуть захиститися від російських повітряних атак, які вбили тисячі українців і знищили лікарні, електростанції та житлові будинки

- йдеться в повідомленні.

Також міністри обговорили спільні пріоритети напередодні саміту НАТО цього літа у Вашингтоні та підтвердили зобов’язання своїх країн продовжувати надавати життєво важливу військову підтримку Україні в найближчій та довгостроковій перспективі.

Внесок Канади в німецьку ініціативу є лише одним із способів співпраці Канади та Німеччини для підтримки України. Військовослужбовці Збройних сил Канади наразі перебувають у Німеччині у складі Групи сприяння безпеці, яка допомагає спростити передачу допомоги Україні

- додають у відомстві.

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає партнерів надати Україні більше систем ППО Patriot зі своїх наявних запасів, щоб посилити можливості протиповітряної оборони України.

Популярні

Новини по темі

Вибух пролунав у Харкові - ЗМІ

 • 92371 переглядiв