izrail-potrebuie-zbroi-ale-vashynhton-blokuie-postachannia-zaiava-netaniahu-spantelychyla-bilyi-dim

Ізраїль потребує зброї, але Вашингтон блокує постачання – заява Нетаньягу спантеличила Білий дім

 • 21718 переглядiв

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що США заблокували постачання зброї, необхідної Ізраїлю для "війни за його існування", але Білий дім, Держдепартамент і Пентагон були спантеличені його заявою і заперечували будь-яку інформацію про таку блокаду.

Білий дім, Державний департамент і Пентагон заявляють, що не знають, що мав на увазі прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, коли заявив цього тижня, що США заблокували поставку зброї. Пише УНН із посиланням на cbs news.

Деталі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив у четвер, що Ізраїль потребує американської зброї у "війні за своє існування", після того, як заявив, що Вашингтон блокує поставки зброї.

Я готовий зазнати особистих нападок за умови, що Ізраїль отримає від Сполучених Штатів зброю, необхідну йому у війні для свого існування

- сказав він.

У США відреагували: що мав на увазі прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, - ні Білий дім, ні Державний департамент чи Пентагон ніякої гадки не мають.

Як повідомляє cbs, з травня США розглядають одну партію бомб вагою 2000 і 500 фунтів. Але коли Ізраїль готувався до великого наступу на Рафах, адміністрація Байдена призупинила постачання, оскільки, як сказав президент Байден в інтерв'ю минулого місяця, "внаслідок цих бомб в Газі загинули цивільні особи".  

США готуються продати Ізраїлю 50 винищувачів F-1518.06.24, 17:21

Однак адміністрація заявила, що США продовжуватимуть підтримувати "Залізний купол" - систему, яка захищає Ізраїль від ракетних обстрілів, і гарантуватиме, що Ізраїль зможе "відповісти на атаки", що походять з Близького Сходу. Пентагон заявляє, що США продовжують надсилати зброю до Ізраїлю протягом останніх тижнів.

Нетаньяху: Ізраїль не піде з Гази, доки не поверне всіх заручників21.06.24, 02:59

Популярні

Новини по темі

Вірменія визнала Палестину, як суверенну державу

 • 20184 переглядiв