google-meta-i-tiktok-vydalyly-akaunty-rosiiskoho-zavodu-droniv

Google, Meta і TikTok видалили акаунти російського заводу дронів

 • 15493 переглядiв

Google, Meta і TikTok видалили облікові записи в соціальних мережах, що належать промисловому підприємству в Татарстані рф. Саме це підприємство займалося вербуванням молодих іноземок для виробництва безпілотників. Про це повідомляє Associated Press, пише УНН.

Деталі

Облікові записи на YouTube, Facebook, Instagram і TikTok були видалені після розслідування, опублікованого агентством 10 жовтня, в якому детально описувалися умови праці на заводі з виробництва безпілотників у російській особливій економічній зоні "Алабуга", що знаходиться під санкціями США та Великої Британії.

Відеоролики та інші пости у соціальних мережах обіцяли молодим жінкам, переважно з Африки, безкоштовний квиток на літак до росії та зарплату понад 500 доларів на місяць.

Однак деякі з них заявили, що несподівано дізналися, що замість навчання у таких галузях, як готельний бізнес та громадське харчування, їм доведеться працювати на заводі з виробництва зброї, збираючи тисячі ударних безпілотників іранської розробки для запуску на територію України.

росіяни встановлюють Starlink на "шахеди" – в КНДІСЕ пояснили для чого 17.10.24, 14:16

В інтерв'ю виданню деякі з жінок, які працювали на підприємстві, скаржилися на довгий час постійного спостереження, на порушені обіцянки з приводу зарплати, а також на роботу з їдкими хімікатами.

Американські технологічні компанії також видалили рахунки Алабузького політехнічного інституту - професійного училища-інтернату, випускники якого вважаються фахівцями з виробництва безпілотників.

Загалом акаунти мали щонайменше 158 344 підписників, а одна зі сторінок на TikTok мала понад мільйон вподобань.

рф завдає шкоди безпеці низки держав Африки та використовує їх громадян в якості найманців на війні проти України - МЗС08.10.24, 20:42

Популярні

Новини по темі

Google, Meta і TikTok видалили акаунти російського заводу дронів

 • 15493 переглядiв

В Ірані заявили, що смерть лідера ХАМАС посилить "дух опору"

 • 15823 переглядiв

Кім Чен Ин назвав Південну Корею "чужою та ворожою країною"

 • 15620 переглядiв

Bloomberg: Nokia скорочує майже 2 тисячі робочих місць у Китаї

 • 14996 переглядiв