frantsiia-mozhe-vidpravyty-viiska-v-ukrainu-v-razi-prosuvannia-frontu-v-bik-odesy-abo-kyieva-zmi

Франція може відправити війська в Україну в разі просування фронту "в бік Одеси або Києва" - ЗМІ

 • 23674 переглядiв

Президент Франції Еммануель Макрон розглядає можливість введення військ в Україну, якщо фронт просунеться до Одеси або Києва, згідно з повідомленням одного з лідерів партії про зустріч з Макроном.

Президент Франції Еммануель Макрон розглядає варіант відправки військових в Україну у разі просування фронту "в бік Одеси або Києва", заявив представник комуністичної партії Фаб'єн Руссель,  пише L'Independant, передає УНН

Як повідомляється, напередодні, 7 березня Макрон зібрав лідерів політичних партій для того, щоб переглянути підтримку України Францією. 

За словами представника комуністичної партії Фаб'єна Русселя, Еммануель Макрон згадав сценарій, "який може спричинити інтервенцію": просування фронту "в бік Одеси або Києва". 

Як зазначає видання, президент Франції показував карти можливих напрямків атак армії рф  в Україні.

Доповнення 

Макрон під час зустрічі у четвер пояснив лідерам партій, що для підтримки Францією України "немає обмежень", "немає червоних ліній".

Контекст 

В кінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоча наразі немає конкретних планів відправити західні сили в Україну, але цього не можна виключати.

Сполучені Штати та ключові європейські союзники згодом заявили, що не планують надсилати наземні війська в Україну.

Популярні

Новини по темі

росіяни вночі вдарили 8 ракетами по Донеччині, є поранені

 • 23312 переглядiв