enerhetychna-kryza-v-ukraini-tryvaie-na-tli-rosiiskykh-atak-planuietsia-zbilshennia-importnykh-potuzhnostei

Ситуація в енергосистемі залишається напруженою - Міненерго

 • 18394 переглядiв

Енергетична ситуація в Україні залишається напруженою через ворожі обстріли цивільної інфраструктури, зокрема, повідомлялося про пошкодження в Харківській області, але Україна покриває своє споживання за рахунок внутрішньої генерації та імпорту з сусідніх країн, а також планує збільшити імпортні потужності.

Ситуація в енергосистемі України залишається напруженою. Про це повідомив заступник міністра енергетики України Микола Колісник в ефірі телемарафону, також він додав, що є чіткі плани, як збільшити потужність по імпорту, передає кореспондент УНН.

Ситуація залишається напруженою. Ворог не полишає можливості обстрілів об’єктів цивільної енергетичної інфраструктури. За останню добу ми маємо ураження об’єктів в Харківській області в місті Чугуїв, за рахунок активних дій енергетиків було заживлено постачання електричної енергії для понад 458 абонентів 

- сказав Колісник.

Він нагадав, що після 22 березня Україна втратила понад 8 ГВт потужності.

Ми покриваємо на сьогодні власне споживання виробленням електричної енергії за рахунок внутрішньої, імпортом із суміжних країн: Польщі, Румунії, Словаччини. Фактично імпорт на сьогодні залучається на повну потужність доступну. Окремо хочу сказати, що є чіткі плани як збільшити потужність по імпорту, це як фізична реалізація проєктів, так й перемовини щодо збільшення на максимально технічну потужність 

- розповів Колісник.

Також за його словами, урядом прийнято низку рішень, які дають змогу бізнесу контрактувати від 30% власного споживання за імпортом.

"У такому випадку до бізнесу не застосовуються графіки обмеження потужностей. Але оскільки ситуація досить напружена, обстріли продовжуються, ми закликаємо населення, бізнес споживати електроенергію відповідально", - закликав Колісник.

Доповнення

Завтра, 24 травня, графіки погодинних відключень будуть діяти для промислових та побутових споживачів по всій території України з 00:00 до 24:00.

Кудрицький повідомив, коли скасують графіки відключення електроенергії19.05.24, 23:30

Популярні

Новини по темі

Адвокати оскаржать рішення ЄСПЛ у справі Саакашвілі

 • 22600 переглядiв

 Артюх розповів, чи є наразі загроза для Сумщини  

 • 13677 переглядiв

Сили оборони збили ще один ворожий штурмовик Су-25

 • 12404 переглядiв

Золото впало до тижневого мінімуму: у чому причина

 • 14669 переглядiв