brytanskyi-premier-smert-lidera-khamasu-mozhe-zupynyty-boi-v-hazi

Британський прем'єр: смерть лідера ХАМАСу може зупинити бої в Газі

 • 19977 переглядiв

Прем'єр-міністр Великої Британії у розмові з ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху висловив сподівання, що смерть лідера ХАМАСу Ях'ї Сінвара може стати шансом для зупинки боїв у Газі та звільнення заручників. Про це повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Великої Британії Кейр Стармер назвав Ях'ї Сінвара "жорстоким терористом" і підкреслив, що світ став кращим без нього. Він також висловив стурбованість щодо запуску безпілотника в Кесарії, де проживає Нетаньяху.

Згідно з інформацією, прем’єр-міністри обговорили важливість прогресу у політичному врегулюванні конфлікту між Ізраїлем та Хезболлою в Лівані.

Нагадаємо

Смерть Ях'ї Сінвара стала значною перемогою для Ізраїлю у війні проти ХАМАС у секторі Газа, завдавши серйозного удару по організації, яку він перетворив на потужну бойову силу. Сінвара було вбито внаслідок випадкового зіткнення з ізраїльськими військами в Рафаху, а не під час запланованої операції спецназу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу похвалив солдатів за цю операцію, проте наголосив, що це не є кінцем війни. Він підкреслив головні цілі: знищення ХАМАС як військової та політичної сили і повернення ізраїльських заручників.

Дрон з Лівану атакував резиденцію прем'єра Ізраїлю Нетаньягу19.10.24, 12:20

Популярні

Новини по темі

Запорізька область під вогнем: окупанти завдали 247 ударів

 • 29971 переглядiв

У Молдові обирають президента та закріплюють курс на ЄС

 • 19534 переглядiв

У нижегородської області рф сталися вибухи

 • 18589 переглядiв