blinken-v-yehypti-provede-perehovory-shchodo-propozytsii-ssha-pro-prypynennia-vohniu-v-hazi

Блінкен в Єгипті проведе переговори щодо пропозиції США про припинення вогню в Газі

 • 117898 переглядiв

Державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок,10 червня, прибуває до Єгипту. Там він, як очікується, зустрінеться з президентом Абделем Фаттахом Ас-Сісі, щоб оговорити  пропозицію США про припинення вогню в секторі Газа.  Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН

Деталі 

Як повідомляється, спочатку Блінкен зустрінеться з високопоставленими чиновниками в Єгипті, якій разом  посадовцями  Катару допомагають посередництвом між Ізраїлем і ХАМАС. Потім Блінкен вирушить до Ізраїлю, де, як очікується, зустрінеться з прем'єр-міністром Беньяміном Нетаньягу. 

Цей візит стане восьмою поїздкою Блінкена на Близький Схід з моменту початку війни в Газі.

Поїздка, що є частиною триваючої "човникової дипломатії" головного посланника адміністрації Байдена, відбудеться після того, як Ізраїль звільнив чотирьох заручників, яких утримували протягом приблизно восьми місяців, під час великомасштабної операції Ізраїлю.

Звільнення заручників у Газі: з’явились нові подробиці операції09.06.24, 18:01

Доповнення

У США заявили, що нова пропозиція про припинення вогню в Газі є "вирішальною". Вона передбачає три етапи. Перший етап передбачає тимчасове припинення бойових дій та звільнення деяких ізраїльських заручників в обмін на палестинських ув'язнених. Другий етап - остаточне припинення бойових дій і звільнення всіх заручників, які залишилися, включно з полоненими солдатами, і виведення ізраїльських військ із прибережного анклаву.

На третьому етапі почнеться відновлення Гази, значна частина якої перетворилася на руїни внаслідок ізраїльських авіаударів, обстрілів та інших військових операцій.

Популярні

Новини по темі

Рідні полонених отримуватимуть сповіщення у "Дії" - Федоров

 • 58291 переглядiв