blinken-ssha-pratsiuiut-nad-zapobihanniam-shyrshomu-konfliktu-na-blyzkomu-skhodi

Блінкен: США працюють над запобіганням ширшого конфлікту на Близькому Сході

 • 10028 переглядiв

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США будуть «інтенсивно працювати», щоб запобігти ширшому конфлікту на Близькому Сході. За його словами, зростає стурбованість тим, що війни Ізраїлю з іранськими прихильниками можуть перерости в повномасштабну регіональну війну. Про це Блінкен сказав журналістам під час свого візиту в Лаос, пише CNN, передає УНН

Ми дуже старанно працюємо, використовуючи стримування і дипломатію, щоб не допустити цього

- сказав Блінкен.

Блінкен також зазначив, що у нього є «реальна заклопотаність із приводу неадекватності допомоги», яку надають жителям Гази, наголосивши, що США «безпосередньо взаємодіють з Ізраїлем із питання про необхідність задоволення гуманітарних потреб» у палестинському анклаві.

Харрис: достигнут определенный прогресс в вопросе о прекращении огня в Газе09.10.2024, 09:28

Також Блінкен наголосив на необхідності «дипломатичного рішення в Лівані» на тлі наземного вторгнення Ізраїлю на південь країни і посилення авіаударів у боротьбі з «Хезболлою».

Він також висловився за створення сильнішої ліванської держави в результаті конфлікту.

«Очевидно, що народ Лівану сильно зацікавлений у тому, щоб держава утвердила себе і взяла на себе відповідальність за країну та її майбутнє», - сказав він, додавши, що майбутнє Лівану “має вирішувати ліванський народ, а не хтось інший”.

Израиль атаковал Бейрут: 22 человека погибли, около сотни раненых11.10.2024, 00:09

Популярні

Новини по темі

У Сумах повідомили про вибух на тлі повітряної тривоги

 • 11636 переглядiв