Зеленський закликав європейських партнерів збивати російські ракети та дрони над Україною

Зеленський закликав європейських партнерів збивати російські ракети та дрони над Україною

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 16:38  •  14355 перегляди

Read in English

Президент України закликав до спільного захисту неба, як в Ізраїлі. Зеленський обговорив з новим главою НАТО Марком Рютте питання ППО та далекобійної зброї для України перед зимою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однією з головних причин дефіциту безпеки у небі України є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Президент наголосив, що те, що працює у небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі України, допомагаючи рятувати життя. Про це Зеленський заявив у вечірньому зверненні, передає УНН.

Деталі

Сьогодні в Києві з першим візитом був новий керівник НАТО Марк Рютте. Це знаковий його візит в Україну – одразу після набуття повноважень Генсека Альянсу. І головне тепер – реально наповнити такий пріоритет рішеннями. Зрозуміло, як важливо повністю виконувати кожну нашу домовленість з партнерами про оборонну підтримку. Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни. Всі в Альянсі розуміють, які є потреби"

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що не менш важливо перед зимою – ППО для України, а також справжній прогрес для спільного збиття російських ракет і дронів.

Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки у небі України і, зокрема, поруч із кордонами НАТО – наших сусідів – є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Те, що працює у небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі нашої частини Європи, в Україні, так само допомагаючи рятувати життя. Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика

- додав Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна працює із союзниками щодо збиття російських ракет над країною, але вони поки що не готові.