Європа має продовжувати надавати всі види допомоги Україні – прем'єр-міністр Фінляндії

Європа має продовжувати надавати всі види допомоги Україні – прем'єр-міністр Фінляндії

Київ  •  УНН

13 вересня 2022, 14:48  •  13689 перегляди

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що європейці мають продовжувати надавати всі види допомоги Україні та бути готовими до ще більш жорстких санкцій та візових обмежень проти росії. Про це вона заявила під час виступу перед депутатами Європарламенту у Страсбурзі, передає УНН з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

Цитата

«Українці довели свою хоробрість та витривалість, і вони мають виграти війну – альтернативи немає. Тому європейці мають продовжувати надавати всі види допомоги Україні та бути готовими до ще більш жорстких санкцій та візових обмежень проти Росії», - сказала Марін.

Деталі

За її словами, недалекоглядні дії росії вже призвели до ще більшого згуртування Західного альянсу, не в останню чергу завдяки тому, що Фінляндія та Швеція подали заявку на вступ до НАТО.

Говорячи про нестабільну ситуацію на енергетичних ринках, Марін закликав до короткострокових заходів щодо зниження цін на електроенергію, усунення нестабільності на ринках електроенергії та проблем з торгівлею деривативами.

«У середньостроковій та довгостроковій перспективі лише інвестиції у відновлювану та безвуглецеву енергію, додаткові мережі передачі та сховища зможуть покласти край енергетичній кризі. Інвестиції в «зелений» перехід також збільшують нашу автономію, і саме тому пакет «Готовність до 55 років» має просуватися вперед, не знижуючи своїх амбіцій», - заявила Марін.

Доповнення

Фінляндія анонсувала додаткову допомогу Україні в галузі оборони у розмірі 8,29 млн доларів.