Верещук: опрацьовується можливий маршрут гуманітарного коридору з курщини до Сум

Верещук: опрацьовується можливий маршрут гуманітарного коридору з курщини до Сум

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 12:33  •  22515 перегляди

Read in English

Україна розглядає можливість гуманітарного коридору з Курської області до Сум. Коридор у бік рф можливий за умови офіційного запиту з російської сторони, якого поки не надходило, вказала Верещук.

Українська сторона розглядає можливий маршрут гуманітарного коридору з курської області до Сум, повідомив у четвер віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише УНН.

Зараз із військовими опрацьовуємо можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум. Щодо гуманітарного коридору в бік рф: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту поки не надходило

- заявила Верещук у Telegram.

Нагадаємо

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що Сили оборони створюють "зону безпеки" на території рф біля кордону із Україною. Планується проведення гуманітарних операцій, відкриття коридорів для евакуації та допуск туди міжнародних організацій.