В Україні з’явилися два нових індустріальних парки

В Україні з’явилися два нових індустріальних парки

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 12:53  •  25893 перегляди

Read in English

Кабмін додав парки 'Маʼрижани' та 'Добросин Інвест Парк' до Реєстру індустріальних парків. Це створить близько 1250 нових робочих місць у Житомирській та Львівській областях та залучить інвестиції на суму майже 3,6 млрд грн.

Кабінет міністрів України включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків парк "Маʼрижани" та "Добросин Інвест Парк". Про це УНН повідомляє з посиланням на Урядовий портал.

Близько 1250 нових робочих місць буде створено завдяки роботі двох нових індустріальних парків у Житомирській та Львівській областях. Рішення про включення парків "Ма’рижани" та "Добросин Інвест Парк" до Реєстру індустріальних парків Уряд ухвалив на засіданні 9 серпня 2024 року

- йдеться в повідомленні.

Заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів зазначив, що Індустріальні парки — це важливий компонент політики "Зроблено в Україні".

Вони сприяють залученню інвестицій у реальний сектор, розвитку виробництв та збільшенню частки переробної промисловості в економіки. Зі свого боку Уряд за допомогою програми "Державне стимулювання створення індустріальних парків" бере на себе частину витрат інвесторів на інженерно-транспортну інфраструктуру, що є вкрай необхідною для розвитку індустріальних парків. Наразі до реалізації цієї програми активно почали приєднуватись й українські банки. На цьому тижні ми підписали договір з Ощадбанком - він став вже третім державним банком, що долучився до її реалізації

- розповів Кіндратів.

Індустріальні парки отримають держпідтримку через державні банки: уже є перша угода23 липня 2024, 08:18 • 21621 перегляд

Повідомляється, що індустріальний парк "Ма’рижани" працюватиме на території Хорошівської територіальної громади Житомирського району Житомирської області. На площі 30,2 га розташуються підприємства переробної промисловості - виробництво текстилю, нетканих та будівельних матеріалів, а також ведення науково-технічної діяльності. Концепція парку передбачає створення 750 робочих місць та інвестиції, загальним обсягом майже 2 млрд грн.

Індустріальний парк "Добросин Інвест Парк", розташований у с. Добросин Львівського району Львівської області. На площі 14,6 га працюватимуть підприємства легкої промисловості, з виготовлення пластмасових та металевих виробів, харчової продукції, деревообробки та інших видів діяльності. Концепція парку передбачає створення до 500 нових робочих місць та залучення 1,6 млрд грн інвестицій.

Таким чином, враховуючи сьогоднішні рішення, в Реєстр індустріальних парків включено 88 парків

- зазначається в повідомленні.