Українець здобув історичне "срібло" на чемпіонаті Європи з веслувального слалому

Українець здобув історичне "срібло" на чемпіонаті Європи з веслувального слалому

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 10:50  •  13231 перегляди

Read in English

Олександр Федоренко виборов срібло в індивідуальній гонці каяк-кросу на ЧЄ з веслувального слалому серед молоді до 23 років у Кракові. Це перша медаль України в цій дисципліні на континентальній першості.

Українець Олександр Федоренко здобув історичне срібло на чемпіонаті Європи з веслувального слалому серед юніорів та молоді до 23 років у польському Кракові, передає УНН з посиланням на Міністерство молоді та спорту України.

Олександр Федоренко здобув історичну нагороду на чемпіонаті Європи з веслувального слалому серед юніорів та молоді до 23 років.

На континентальній першості в польському Кракові вперше в історії були розіграні медалі в індивідуальній гонці у каяк-кросі. Раніше спортсмени змагалися на час, щоб потрапити до числа 16 кращих і пройти до етапу на вибування.

Олександр Федоренко посів друге місце в індивідуальній гонці у каяк-кросі серед чоловіків до 23 років. Він відстав від переможця, француза Лео Віттона, всього на 0,03 секунди. Бронзу здобув ще один французький спортсмен, Анатоль Делассус.

Нагадаємо

На Олімпіаді Україна посіла 7 місце у жіночих синхронних стрибках з 10-метрової вишки, показавши найкращий результат в історії виступів. Дует Ксенії Байло та Софії Лискун набрав 285 балів.