У ВМС пояснили, чому десант рф не зможе висадитися на узбережжі Чорного моря на Одещині

У ВМС пояснили, чому десант рф не зможе висадитися на узбережжі Чорного моря на Одещині

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 07:33  •  29125 перегляди

Read in English

Речник ВМС ЗСУ пояснив, чому російський десант не зможе висадитися на одеському узбережжі. Для цього потрібна підтримка сухопутних військ, яких немає, а кораблі не можуть підійти через загрозу від берегової артилерії.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук пояснив, що для гіпотетичної висадки російського десанту на одеському узбережжі Чорного моря необхідна підтримка сухопутних військ. При цьому окупанти можуть одразу потрапити під вогонь берегових-ракетних артилерійських військ. Про це Плетенчук розповів в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

За його словами, такі загрози лишаються актуальними, адже ворог не полишає подібних цілей.

Коли російський диктатор каже про домовленості, "виходячи із реалій на землі", він чомусь не хоче виходити "з реалій на воді". Плани це одне, а спроможність - трошки інше. Такі операції не проводяться, як самостійний вид операцій. Сухопутний компонент таких операцій захлинувся ще на початку повномасштабного вторгнення. Тому наразі таку операцію самостійно вони проводити не можуть. Окрім того, вони не можуть підійти до нашого узбережжя. Вони навіть з бази новоросійська вийти не можуть. А підійти до нашого узбережжя - це потрапити під вогонь берегових-ракетних артилерійських військ

- сказав Плетенчук.

Також він додав, що в рф досить знижені десантні спроможності.

З 13 одиниць великих десантних кораблів в строю залишається 5. Тому наразі це (висадка десанту – ред.) неможливо

- додав Плетенчук.

Нагадаємо

На фронті минулої доби сталося 134 бойових зіткнення, з яких 52 - на Покровському напрямку. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність.

рф в Криму використовує як мінімум 5 аеродромів - Плетенчук13 серпня 2024, 07:25 • 64187 переглядiв