У Києві підпалили два відділення "Укрпошти": в поліції відреагували

У Києві підпалили два відділення "Укрпошти": в поліції відреагували

Київ  •  УНН

12:24 • 9574 перегляди

Read in English

У Солом'янському районі Києва невідомі підпалили двері двох відділень "Укрпошти". За фактом підпалів поліція відкрила кримінальні провадження.

Минулого тижня у столиці невідомі підпалили двері двох поштових відділень у Солом’янському районі. Правоохоронці відкрили провадження за фактом умисного пошкодження майна. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію Києва.

Обставини загорання дверей у двох поштових відділеннях розслідуються в межах розпочатих кримінальних проваджень. Події відбулись минулого тижня у Солом’янському районі столиці.

- розповіли в поліції.

Як зазначається, на місці працювали слідчі, експерти, кінологи та оперативні служби.

За вказаним фактом розслідуються кримінальні провадження, розпочаті за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України - умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

Раніше

Письменник Андрій Кокотюха повідомив у Facebook, що невідомі підпалили відділення "Укрпошти".  За його словами, зробили це могли з помсти за доставлення повісток від ТЦК.

Кокотюха наголосив, що "Укрпошта" тепер може стати новим об’єктом для нападів, слідом за автівками військовослужбовців. 

"У нас підпалили відділення Укрпошти. Облили мазутом двері і запалили. Водночас так само горіло інше відділення на районі. На пошті мені сказали: це через те, що пошта носить повістки ТЦК. Я не знаю, як поштарі про це дізналися. Можливо, було якесь попередження. Можливо, одна з версій. Але доки пошта не носила повісток – підпалів справді не було", – написав Кокотюха.