Туск різко висловився щодо "Північних потоків"

Туск різко висловився щодо "Північних потоків"

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 21:10  •  17795 перегляди

Read in English

Прем'єр Польщі Туск закликав ініціаторів "Північних потоків" вибачитися і мовчати. Це реакція на заяву екс-глави німецької розвідки про причетність Польщі до диверсії на газопроводах.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко прокоментував ситуацію щодо "Північних потоків" (Nord stream), передає УНН.

Деталі

"Усім ініціаторам і меценатам "Північних потоків 1 і 2". Єдине, що ви повинні зробити сьогодні, це вибачитися й сидіти тихо", - написав Дональд Туск у соцмережі X у суботу, 17 серпня.

Image

Його підтримав голова Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сєвєра.

"Погана новина для адресатів: у Польщі також є одностайність у цьому питанні", - написав він.

Як пише "Польське радіо", ймовірно коментарі польських топполітиків стосуються заяв колишнього керівника Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Ауґуста Ганнінґа (August Hanning). Він 15 серпня у розмові з телеканалом Welt TV заявив, що Польща причетна до диверсійної операції з підриву газопроводів "Північний потік".

Контекст

14 серпня стало відомо, що прокуратура Німеччини ще у червні видала ордер на арешт українця-дайвера Володимира Ж., якого підозрювала у причетності до вибухів на "Північних потоках" у вересні 2022 року. За даними німецьких слідчих, чоловік перебував у Польщі, однак польські правоохоронці повідомили, що не змогли його затримати, бо на початку липня українець виїхав з Польщі нібито до України.

Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters15 серпня 2024, 09:58 • 32525 переглядiв