росія знімає з консервації бронемашини БРДМ-2 для війни в Україні

росія знімає з консервації бронемашини БРДМ-2 для війни в Україні

Київ  •  УНН

22 жовтня 2024, 19:27 • 37194 перегляди

Read in English

росія активно знімає з консервації бронемашини БРДМ-2 для використання в Україні. Їх можуть застосовувати як мобільні вогневі засоби через нестачу інших бронетранспортерів, втрачених у війні.

рф активно знімає з консервації бронемашини типу БРДМ-2. Про це свідчать супутникові знімки. Про це повідомляє Defence24, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що частина цих машин після розконсервації відправляється на ремонт і модернізацію на потужностях 103-го бронетанкового ремонтного заводу. Однак слід зауважити, що БРДМ-2 не підходять для використання, як броньований транспорт - їхня конструкція не передбачає відсіку для розміщення десанту.

росіяни можуть почати застосовувати ці машини для використання в якості мобільних вогневих засобів, оснащених 14,5 мм кулеметом КПВТ і 7,62 мм кулеметом ПКТ. Інші причини застосування - нестача в росії БТР-82, БТР-80 і МТ-ЛБ через високі втрати у війні проти України.

Крім БРДМ-2 росіяни можуть розконсервувати спеціалізовані машини на базі цієї ББМ, наприклад - самохідні ПТРК.

Довідково

БРДМ-2 - радянська броньована машина, призначена для ведення розвідки та виконання дозорних завдань. Вона була прийнята на озброєння в 1962 році та стала широко використовуваною в багатьох арміях світу.

Скоро будуть конкретні результати, які побачать не тільки в Україні, а і в рф: нардеп про ракети для ОТРК "Грім"22 жовтня 2024, 14:03 • 31714 переглядiв