Результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України - Зеленський

Результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України - Зеленський

Київ  •  УНН

18 жовтня 2024, 07:37  •  7547 перегляди

Read in English

Президент Зеленський заявив, що результат виборів у США буде критичним для України. Він окреслив три можливі сценарії розвитку подій, залежно від переможця президентських перегонів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України, зазначивши, що не знає, якою буде пропозиція до України після виборів в США, але існує три варіанти шляхів вперед, зокрема підтримка союзників, які побоюються певних ризиків. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю The Financial Times, передає УНН.

Деталі

Як заявив Зеленський, результат президентських виборів у США наступного місяця буде вирішальним для майбутнього України, зокрема, і щодо НАТО.

Я не знаю, якою буде пропозиція до нас після виборів в США. Ми бачимо три різні шляхи вперед. Один з них – продовження підтримки, але з союзниками, які все ще побоюються певних ризиків. Залежно від того, хто виграє перегони за Білий дім, ми бачимо два інших шляхи. Чи буде це більш позитивно? Чи менш позитивним? Чесно кажучи, я не знаю. І це дуже чутливо для нашого народу

- сказав Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорення Плану перемоги схоже на дискусію щодо постачання Україні ракетних комплексів Patriot або винищувачів F-16, коли спочатку союзники відмовлялися, але потім дійшли згоди.