Організував схему для ухилянтів: у Києві затримали чоловіка, який незаконно переправляв військовозобов'язаних за кордон

Організував схему для ухилянтів: у Києві затримали чоловіка, який незаконно переправляв військовозобов'язаних за кордон

Київ  •  УНН

17 липня 2024, 11:22  •  13211 перегляди

Read in English

51-річний киянин організував схему незаконного переправлення військовозобов'язаних через український кордон в обмін на гроші, вносячи їхні дані в систему «Шлях» під виглядом волонтерів, які перевозять вантажі для Збройних сил.

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який організував схему з незаконного переправлення через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Про це пише УНН з посиланням на Нацполіцію.

Деталі 

За даними слідства, 51-річний киянин, перебуваючи у змові з іншими особами, розробив схему переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України.

За грошову винагороду він обіцяв "клієнту" внести його дані до системи "Шлях", що надалі надавало йому змогу виїхати за межі України під виглядом волонтера, який здійснює перевезення вантажів для потреб Збройних сил України.

Намагались переправити сотню ухилянтів через кордон: на Одещині затримані організатори 25 червня 2024, 06:59 • 12030 переглядiв

Поліцейські Голосіївського управління поліції спільно зі співробітниками управління Служби безпеки України у Кіровоградській області затримали зловмисника на території столиці під час отримання ним заздалегідь обумовлених коштів від "клієнта".

Наразі слідчі за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України

- резюмували правоохоронці. 

Нагадаємо

У Київській області жінці повідомили про підозру за схему з фіктивним шлюбом для чоловіків для сприяння незаконному перетину кордону ухилянтами за 5 тисяч доларів.