НАТО потрібно до півсотні нових бригад, аби захиститися в разі нападу рф - Reuters

НАТО потрібно до півсотні нових бригад, аби захиститися в разі нападу рф - Reuters

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 17:41  •  19639 перегляди

Read in English

НАТО потребує від 35 до 50 додаткових бригад загальною чисельністю від 105 000 до 350 000 солдатів для повної реалізації своїх нових оборонних планів проти потенційної російської агресії, що ставить перед членами Альянсу серйозний виклик у забезпеченні необхідним персоналом і силами і засобами, такими як протиповітряна оборона.

НАТО знадобиться від 35 до 50 додаткових бригад, щоб повністю реалізувати свої нові плани із захисту в разі нападу з боку росії. Про це заявили в Reuters із посиланням на джерело, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що наразі незрозуміло, як союзники по НАТО можуть забезпечити особовим складом 35-50 бригад. 

Бригада складається з 3000-7000 військовослужбовців, тому створити ще 35-50 таких підрозділів було б серйозним викликом

- пише Reuters.

Протиповітряна оборона є ще одним серйозним недоліком, який виявили військові планувальники НАТО на тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну.

За словами джерела Reuters, одній лише Німеччині доведеться вчетверо збільшити свої потужності ППО.

Якщо Україна програє, росія точно нападе на країни НАТО – Зеленський8 березня 2024, 12:46 • 23558 переглядiв

Доповнення

Торік на саміті у Вільнюсі лідери НАТО погодили перші великі оборонні плани Альянсу за більш ніж тридцять років, і відтоді посадовці працюють над перетворенням документів у конкретні військові вимоги.

Очікується, що лідери НАТО отримають оновлену інформацію про плани на саміті у Вашингтоні. За словами співрозмовника агентства, військові планувальники Альянсу вже визначили "детальні вимоги до військ і озброєнь, необхідних для захисту".

Протиповітряна та протиракетна оборона, далекобійне озброєння, матеріально-технічне забезпечення, а також великі наземні маневрові формування є одними з наших пріоритетів

- розповів один з неназваних високопосадовців. 

Нагадаємо

Навесні міністр оборони рф сергій шойгу заперечив наявність у росії планів нападу на країни НАТО, заявивши, що москва не має геополітичних або військових інтересів у нападі на країни Альянсу.