Марченко нагадав про механізм G7 зі збільшення бюджету України за рахунок доходів від заморожених активів рф

Марченко нагадав про механізм G7 зі збільшення бюджету України за рахунок доходів від заморожених активів рф

Київ  •  УНН

9 жовтня 2024, 16:20  •  16711 перегляди

Read in English

Міністр фінансів України Сергій Марченко обговорив механізм G7 для збільшення бюджету України за рахунок заморожених активів РФ. Він також розповів про плани зовнішнього фінансування на 2025 рік.

На 11-му засіданні Української Платформи Донорів у Римі, Італія, міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що Мінфін працює над забезпеченням фінансової стійкості України, але водночас зауважив, що питання збільшення надходжень до бюджету України за рахунок заморожених активів рф "є актуальним".

Пише УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

На відкритті одинадцятого засідання Керівного комітету Платформи, яке відбулося в Римі, Італія, глава Мінфіну України Сергій Марченко нагадав про заморожені активи росії.

Актуальним є питання механізму G7 зі збільшення надходжень до бюджету України (Extraordinary Revenue Acceleration for Ukraine) обсягом 50 млрд доларів США за рахунок доходів від заморожених активів рф. Нещодавня пропозиція Єврокомісії обсягом до 35 млрд євро є важливим кроком на цьому шляху. Розраховуємо досягти справедливого рішення з країнами G7 вже найближчим часом

- сказав Марченко.

Також посадовець розповів, що запланований обсяг зовнішнього фінансування для забезпечення всіх соціальних та гуманітарних потреб у бюджеті-2025 складає 38,4 млрд доларів США.

Наступного року ми розраховуємо отримати 12,5 млрд євро та 1,8 млрд доларів США від ЄС та МВФ відповідно – сказав міністр фінансів України.

Нагадаємо

Олексій Кулеба анонсував створення Консультативної групи при Агентстві відновлення. Група допомагатиме у проєктах будівництва водогону, житла для переселенців та захисту енергооб'єктів.