Коваленко пояснив присутність військових КНДР на Донеччині

Коваленко пояснив присутність військових КНДР на Донеччині

Київ  •  УНН

5 жовтня 2024, 12:25  •  11470 перегляди

Read in English

Присутність північнокорейських військових на Донеччині пов'язана з низькою якістю боєприпасів з КНДР. росія все більше залежить від постачання боєприпасів з Північної Кореї для різних типів озброєнь.

Присутність військових з Північної Кореї на  Донеччині стосується переважно невеликих кількостей інженерних військ і пов‘язана з тим, що велика кількість боєприпасів з КНДР, які надають рф, поганої якості. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації РНБО України Андрій Коваленко, передає УНН.

"Присутність військових кндр на Донеччині стосується переважно невеликих кількостей інженерних військ і пов‘язана з тим, що велика кількість боєприпасів з кндр є поганої якості. Ці військові супроводжують вантажі, фіксують брак і дивляться за використанням боєприпасів російською армією", - написав Коваленко.

Він зазначив, що рф все більше залежна від боєприпасів з КНДР до різних типів озброєнь.

"Також низькою якістю вирізняється балістична ракета KN23", - додав Коваленко.

Доповнення

Як повідомляли УНН власні джерела, через ракетний удар по полігону поблизу Донецьку, зокрема загинуло 6 північнокорейських офіцерів.

The Times із посиланням на дані західної розвідки повідомляло, що половину снарядів, які використовує росія, їй постачає Північна Корея. Йдеться про приблизно три мільйони боєприпасів на рік.