Ізраїльський спецназ проводить рейди в Лівані перед можливим наземним вторгненням - WSJ

Ізраїльський спецназ проводить рейди в Лівані перед можливим наземним вторгненням - WSJ

Київ  •  УНН

30 вересня 2024, 14:15  •  10250 перегляди

Read in English

Ізраїльські сили спецпризначення здійснюють цілеспрямовані рейди на південь Лівану для збору розвідданих. Це може бути підготовкою до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися найближчим часом.

Ізраїльські сили спеціального призначення здійснюють невеликі цілеспрямовані рейди на південь Лівану, збираючи розвідувальні дані. Про це передає The Wall Street Journal, повідомляє УНН.

Ізраїльський спецназ нещодавно провів обмежені розвідувальні місії на півдні Лівану в рамках підготовки до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися навіть цього тижня, повідомляє WSJ з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Щодо рейдів спецназу ЦАХАЛ, наразі відомо, що можливо йшлося про обстеження тунелів "Хезболли", розташованих поблизу кордону. Це проводилися протягом останніх кількох місяців в рамках більш широких зусиль, спрямованих на ослаблення можливостей ліванського угруповання, зазначає американська газета.

Ізраїль заявив про ліквідацію командувача ХАМАС у Лівані30 вересня 2024, 13:59 • 11837 переглядiв

Влада Ізраїлю може мати план створення буферної зони на кордоні з Ліваном. Водночас, підтримувана Іраном "Хезболла" раніше погрожувала вторгнутися в Ізраїль, а з початку війни в секторі Газа періодично обстрілювала північний Ізраїль.

"Хезболла" обрала нового лідера: що відомо 29 вересня 2024, 21:22 • 21788 переглядiв