Гастроентеролог Інституту Шалімова дала поради, як не переїдати в новорічні свята

Гастроентеролог Інституту Шалімова дала поради, як не переїдати в новорічні свята

Київ  •  УНН

 • 55000 перегляди

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Гастроентеролог Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова Олександра Ладижець дала поради, як не тільки смачно, а й з користю для свого організму провести застілля під час новорічних свят, передає УНН з посиланням на Інститут.

Цитата

“Основне правило — не переїдати. Краще їсти частіше, але меншими порціями та вживати їжу кожні 3-4 години”, — порадила Ладижець.

Деталі

За її словами, після кожного прийому їжі повинен відчуватися невеликий голод (бажання через 3-4 годинки знову до столу).

Також гастроентеролог порадила:

• Надавати перевагу стравам зі свіжих та якісних продуктів.

• Обмежити об’єм страв, які містять субпродукти, а саме: різноманітні соуси, магазинні консерви, ковбасні вироби, тощо.

• Обирати якісні алкогольні напої, вживати їх в адекватних дозах, не комбінувати різні види алкоголю.

• Уникати коктейльних виробів.

• Обов’язково вживати звичайну воду, окрім алкогольних та безалкогольних напоїв.

Якщо ж втриматися не вдалося, Ладижець порадила:

• Прийняти ферментні препарати

• Прийняти препарати, які підвищують перистальтику кишківника

• Додати адекватне рясне пиття столової, мінералізованої, негазованої рідини не менше ніж 1,5 л на добу.

“Якщо з’явилася підозра на харчове отруєння, варто звернутися до сімейного лікаря. Перед зверненням дозволяється самостійно вжити препарати: Регідрон, Атоксіл, Ентеросгель, Активоване вугілля або їх аналоги”, — сказала Ладижець.

Доповнення

Дієтолог Борис Скачко розповів, що при виборі м’ясних страв до новорічного столу краще робити ставку на дієтичне м’ясо.

Нагадаємо, новорічний стіл обійдеться українцям у понад 1,8 тис. грн.