Дієтолог розповів, яке м'ясо обрати до новорічного столу
Київ • УНН
КИЇВ. 21 грудня. УНН. При виборі м’ясних страв до новорічного столу краще робити ставку на дієтичне м’ясо. Про це в коментарі УНН заявив дієтолог Борис Скачко.
Найкраще підійде курятина — вона і дієтична, і доступна за ціною українцям, уточнив експерт.
“Тут два фактори: курятина доступніша за інші види м’яса. Та й засвоюється організмом вона швидше, ніж інші види м’яса. Погодьтеся, не кожен організм зможе переварити окремі жирні шматки свинини”, — говорить Скачко.
Страви з курятини прості в приготуванні, продовжив експерт.
“Будь-яка страву з курки набагато швидше і краще приготувати, ніж схожу страву зі свинини або яловичини.
І зовсім не обов’язково робити ставку на курячу грудку. Та ж гомілка, ті ж стегенця — вони не є жирними і теж прості в приготуванні”, — пояснив він.
Скачко радить “налягати” на курятину людям у віці 50+.
“Курятина, а зокрема — шкірка курки має багато корисних елементів, які чинять благотворний вплив на суглоби літніх людей. Грамотне вживання шкірки курки є хорошим профілактичним засобом від болю в суглобах”, — додав експерт.
До слова
Єдиною курятиною в Україні, підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці досліджували, що виробник (МХП) не використовує антибіотики протягом усього процесу вирощування птиці.