G7 підтримує "незворотний шлях" України до євроатлантичної інтеграції

G7 підтримує "незворотний шлях" України до євроатлантичної інтеграції

Київ  •  УНН

19 жовтня 2024, 19:13  •  13316 перегляди

Read in English

Міністри оборони G7 підтвердили підтримку інтеграції України в НАТО. Вони наголосили на важливості навчальних програм для ЗСУ та створення армії, сумісної з силами НАТО.

Міністри оборони "Групи семи" підтвердили свою підтримку "незворотного шляху" України до повної євроатлантичної інтеграції. Про це повідомлено у спільній декларації за підсумками зустрічі у Неаполі, передає УНН.

Деталі

У заяві, ухваленій на зустрічі, акцентується на намірах продовжувати надавати короткострокову та довгострокову допомогу Україні.

Міністри наголосили на важливості продовження навчальних і тренувальних програм для Збройних Сил України, відзначивши зусилля НАТО та ЄС у рамках відповідних ініціатив. Програма НАТО з надання допомоги та тренування в галузі безпеки, а також Місія ЄС з військової допомоги, отримали визнання за свою роль у розвитку і реформуванні українських збройних сил.

Пріоритетом для міністрів є створення армії України, яка буде взаємосумісною з військовими силами країн-членів НАТО, щоб забезпечити захист країни та стримати подальші агресії.

Заява також підкреслює, що метою G7 залишається досягнення справедливого та тривалого миру в Україні, що відповідає міжнародному праву та принципам Статуту ООН, забезпечуючи повагу до суверенітету і територіальної цілісності України.

Україна підписала угоду з Німеччиною щодо посилення системи ППО19 жовтня 2024, 18:50 • 14192 перегляди