Чисельність зс рф в Україні можуть доповнити солдати кндр - Міноборони Південної Кореї

Чисельність зс рф в Україні можуть доповнити солдати кндр - Міноборони Південної Кореї

Київ  •  УНН

8 жовтня 2024, 09:03  •  20297 перегляди

Read in English

Міністр оборони Південної Кореї заявив про ймовірність відправки кндр своїх регулярних військ в Україну для підтримки російської агресії.

За данними Міноборони Південної Кореї, кндр, ймовірно, направить членів своїх регулярних збройних сил в Україну на підтримку російських військ.

Пише УНН із посиланням на Yonhap News Agency.

Деталі

Оскільки Росія і Північна Корея підписали взаємний договір, подібний до військового союзу, можливість такого розгортання є дуже ймовірною

- заявив міністр оборони Кім Йонг Хен законодавцям під час парламентських слухань.

Відповідна заява пролунала в той час, коли північна корея прагне зміцнити зв'язки з росією. Про це свідчить двостороння угода, яка включає пункт про взаємну оборону, підписана північнокорейським лідером кім чен ином і президентом росії володимиром путіним на переговорах на вищому рівні в червні 2024 року.

Більше того, за південнокорейською інформацією, північнокорейські найманці майже напевно вже пліч-о-пліч із російськими агресорами діють на території України.

"Досить імовірно", що українські повідомлення про шість північнокорейських військовослужбовців, убитих на сході України, є правдивими, заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Ен Хьон у вівторок у парламенті в Сеулі.

Нагадаємо

Південна Корея попереджає про можливі ядерні випробування КНДР перед виборами в США.

Коваленко пояснив присутність військових КНДР на Донеччині5 жовтня 2024, 12:25 • 26821 перегляд