"Будь-яким доступним рейсом": США та Британія закликають громадян покинути Ліван

"Будь-яким доступним рейсом": США та Британія закликають громадян покинути Ліван

Київ  •  УНН

3 серпня 2024, 15:56  •  17089 перегляди

Read in English

Посольства США та Великої Британії закликають своїх громадян терміново залишити Ліван через можливе погіршення ситуації. Тим, хто залишається, радять підготувати плани дій на випадок надзвичайних ситуацій.

Посольство США в Бейруті закликало американців залишити Ліван будь-яким доступним рейсом. А тих, хто вирішить залишитись — підготувати плани дій на випадок НС. Влада Великої Британії також закликала своїх громадян залишити Ліван, передає УНН.

У повідомленні посольства США зазначається, що багато авіакомпаній призупинили або скасували рейси до Бейрута, а квитки на значну кількість рейсів вже розпродано.

Разом з тим посольство закликає громадян "бронювати будь-який доступний квиток, навіть якщо цей рейс вилітає не відразу або не слідує за обраним ними маршрутом". Ті, хто не має грошей на квитки, можуть звернутися до посольства за фінансовою допомогою.

Тим, хто вирішив залишитися в Лівані, посольство США радить "підготувати плани дій на випадок надзвичайних ситуацій і бути готовими сховатися на місці протягом тривалого часу".

Додамо

Влада Великої Британії також закликала своїх громадян залишити Ліван.

У повідомленні зазначається, "ситуація в країні може швидко погіршитися"

Уряд Великої Британії "продовжує застерігати від будь-яких поїздок до Лівану і радить британським громадянам, які все ще перебувають у країні, покинути її зараз, поки є комерційні можливості", - йдеться у повідомленні 

Контекст

В останні кілька днів Ізраїль і угрупування "Хізбалла", що діє в Лівані, обмінялися серією ударів. Так, увечері 27 липня внаслідок обстрілу підконтрольних Ізраїлю Голанських висот загинуло 12 людей — діти та підлітки віком від 10 до 16 років. Влада Ізраїлю звинуватила в ударі "Хізбаллу" і заявила, що угруповання "перейшло всі червоні лінії".

США готуються до відбиття іранської атаки на Ізраїль в найближчі кілька днів - ЗМІ2 серпня 2024, 14:35 • 18346 переглядiв

"Хізбалла", за повідомленням Reuters, перебуває в стані "підвищеної готовності" і "зачистила" деякі ключові об'єкти на півдні Лівану на випадок можливого нападу Ізраїлю.