zhodnykh-soldativ-na-ukrainskii-zemli-sholts-vidkynuv-mirkuvannia-makrona-shchodo-mozhlyvosti-vidpravky-viisk-v-ukrainu

"Жодних солдатів на українській землі": Шольц відкинув міркування Макрона щодо можливості відправки військ в Україну

 • 26508 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту до Фрайбурга чітко відкинув міркування президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості відправки західних військ в Україну.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц явно відкинув міркування президента Франції Еммануеля Макрона щодо відправлення західних військ в Україну. Під час візиту до Фрайбурга Шольц прокоментував це у заяві, пише УНН з посиланням на Die Welt.

Деталі

Канцлер Олаф Шольц, як вказано, заперечив президенту Франції Макрону, сказавши, що на конференції по Україні у Парижі була домовленість, "що на українській землі не буде жодних сухопутних військ, жодних солдатів, надісланих туди європейськими державами чи країнами НАТО". Це також стосується майбутнього, сказав Шольц у вівторок під час візиту до Фрайбурга.

Шольц також підкреслив, що західним солдатам "не дозволяється брати активну участь у військових діях" навіть з їхніх рідних країн. Опозицію щодо введення західних військ в Україну поділяють союзники, сказав Шольц. Він послався на обговорення на конференції по Україні напередодні в Парижі: там "дуже одностайна" думка "щодо цього питання".

Доповнення

26 лютого під час завершення конференції з питань України в Парижі Макрон заявив, що не варто виключати відправку західних військ в Україну.

Популярні

Новини по темі

Уряд призначив Павлущика новим головою НАЗК

 • 107850 переглядiв