zelenskyi-pro-samit-myru-proponuiemo-pryntsypovo-inshyi-format-shchob-nikhto-ne-mih-zirvaty-domovlenosti

Зеленський про Саміт миру: пропонуємо принципово інший формат, щоб ніхто не міг зірвати домовленості

 • 28898 переглядiв

Україна пропонує принципово інший формат, щоб ніхто не міг маніпулювати, зірвати домовленості, як росія це робила неодноразово.

Президент Володимир Зеленський заявив, що проведення Саміту миру у Швейцарії  - це спільний успіх України та десятків країн, а також, що Україна пропонує принципово інший формат, щоб ніхто не міг маніпулювати та зірвати домовленості. Про це Зеленський заявив під час виступу на спеціальному пленарному засіданні Бундестагу Німеччини, передає УНН.

Деталі

Вже за кілька днів ми разом з канцлером Німеччини та іншими лідерами Європи та світу зустрінемося у Швейцарії на інавгураційному Саміті миру. росія намагалася зірвати цей Саміт, але він відбудеться. І це спільний успіх України та десятків країн. Зазвичай після війни обставини визначалися або переможцями, або кількома сильними, які втрутилися і навʼязали щось усім іншим всупереч будь-якої їхньої волі. Зараз ми пропонуємо принципово інший формат, щоб ніхто не міг маніпулювати, зірвати домовленості, як росія це робила неодноразово

- сказав Зеленський.

Він зазначив, що на Саміті миру будуть представлені країни з усіх частин світу.

"Мета у всіх спільна - почали крок за кроком відновлення безпеки та рух до справжнього, миру. Почати крок за кроком повернути дієвість статуту ООН та базовим нормам міжнародного права, які гарантують суверенітет, територіальну цілісність держав, а також права людей. Ми хочемо дати шанс дипломатії і зібрали для цього близько сотні держав. Україна ніколи не покладалася тільки на силу зброї", - додав Зеленський.

Нагадаємо

Наразі 90 держав та організацій зареєструвалися для участі у Саміті миру, метою якого є прокласти шлях до миру в Україні, який Швейцарія проведе 15-16 червня.

Популярні

Новини по темі