yes-otsiniuie-ekonomichni-naslidky-mozhlyvykh-obmezhen-na-import-rosiiskoho-hazu

ЄС оцінює економічні наслідки можливих обмежень на імпорт російського газу

 • 28060 переглядiв

Країни ЄС Бельгія, Німеччина і Франція звернулися до Європейської комісії з проханням оцінити потенційний економічний збиток від обмеження імпорту російського газу на тлі обговорення нового пакету санкцій проти Росії.

Бельгія, Німеччина та Франція звернулися до Єврокомісії з проханням оцінити, які збитки економіці країнам ЄС можуть завдати обмеження на імпорт СПГ із Росії. Про це з посиланням на джерела повідомляє агентство Reuters, передає УНН.

Деталі

Співрозмовники агентства стверджують, що країни Євросоюзу побоюються, чи не зазнає їхня економіка більше збитків, ніж російська.

Це відбувається на тлі обговорення нового пакету санкцій. За словами одного із співрозмовників агентства, серед членів Євросоюзу дуже висока підтримка нових обмежень, зокрема й на імпорт російського газу.

Однак на розробку наступного пакету санкцій проти Росії країнам ЄС знадобиться ще кілька тижнів, пише агентство.

Про намір включення заборони на постачання російського СПГ до 14-го пакету санкцій заявив у квітні глава МЗС Швеції Тобіас Біллстрем. У проекті документа сказано, що ЄС має намір заборонити європейським портам обслуговувати постачання російського СПГ до неєвропейських країн.

У ЄС розпочали обговорення 14 пакету санкцій проти рф, який передбачає обмеження щодо СПГ - ЗМІ08.05.24, 19:45

Популярні

Новини по темі

Reuters: Ірландія має намір визнати Палестинську державу

 • 23060 переглядiв

Фінляндія зміцнює свій кордон на сході

 • 20890 переглядiв

Букерівську премію отримала німкеня Дженні Ерпенбек

 • 19752 переглядiв